پشت نوبت دریافت جهیزیه در خراسان رضوی صفر است غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست! هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳) فوت دختر ۱۷ ساله در انفجار خانه در روستایی حوالی مشهد پیش‌بینی بارش باران از فردا (۵ بهمن ۱۴۰۳) در ۸ استان دستگیری دندان پزشک بی سواد | دندان طمع دندان ساز تقلبی در مشهد کشیده شد آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود
سرخط خبرها

آزادی بیش از ۴۰۰ زندانی در یک طرح «مسجدمحور» | مهربانی به‌وقت «نذر هشتم»

  • کد خبر: ۸۰۸۶۹
  • ۲۵ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۸
آزادی بیش از ۴۰۰ زندانی در یک طرح «مسجدمحور» | مهربانی به‌وقت «نذر هشتم»
قرار نذر هشتم و آزادی زندانیان جرایم مالی غیرعمد از دل مساجد جان می‌گیرد. طرحی که حالا در آستانه یک سالگی است و در همین مدت توانسته ۴۰۰ زندانی را با همت مردم خیر و نمازگزاران آزاد کند.

الهام مهدیزاده | شهرآرانیوز؛ آزادی امام رضایی از دل مسجد و پناهگاهی مردمی. هشتم هر ماه ساعت ۸ صبح با ذکر «یا رضا (ع)، یا رضا (ع)» و صلوات خاصه، امام هشتم از حصار زندان آزاد می‌شوند، زندانیانی که از سر اشتباه و نداری راهی زندان شده اند و در شرایط سخت اقتصادی، توان رهایی از آن را نداشته اند. قرار نذر هشتم و آزادی زندانیان جرایم مالی غیرعمد از دل مساجد جان می‌گیرد. طرحی که حالا در آستانه یک سالگی است و در همین مدت توانسته ۴۰۰ زندانی را با همت مردم خیر و نمازگزاران آزاد کند. مدیر اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان به جایگاه مساجد در دل محلات مشهد اشاره دارد و تأکید می‌کند که «با طرح هایی، چون نذر هشتم قرار است به واقعیت و حقیقت جایگاه مساجد در امور یک محله برسیم، به جایگاه مسجد به عنوان سنگر و پناهگاهی مردمی.»

اولین نذر هشتم

مهدی رجب پور مدیر اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان است. شروع صحبت او با طرح نذر هشتم همراه می‌شود. او این طرح را طرحی موفق با سابقه‌ای کمتر از یک سال می‌داند و می‌گوید: به یمن نام علی بن موسی الرضا (ع) طرح نذر هشتم توانسته به برکات شایان توجهی برای آزادی زندانیان جرایم نقدی غیرعمد دست یابد و اکنون به صورت ملی اجرایی می‌شود.

اما شکل گیری نذر هشتم را این مسئول این طور توضیح می‌دهد؛ ۹/۹/۹۹ زمان اولین قرار نذر هشتم و از مسجد جوادالائمه (ع) بود. با همراهی امور مساجد و زندان‌های استان تصمیم بر آن شد که در هشتمین روز هر ماه، شرایط برای آزادی هشت زندانی به نام امام هشتم فراهم شود تا این افراد به آغوش خانواده برگردند. این طرح به صورت مشترک توسط امور مساجد استان‌های خراسان و زندان و اقدامات تأمینی استان اجرایی شد.

ملی شدن نذر هشتم

توضیحات رجب پور برای ملی شدن طرح نذر هشتم به همان صحبت ابتدایی او مبنی بر استقبال متولیان مساجد و خیران از طرح نذر هشتم ارتباط دارد؛ «بعد از نخستین ماه، نمازگزاران و خیران مسجد سجاد مشهد پای کار آمدند. در ادامه و ماه‌های بعد، با استقبالی که از سوی خیران و هیئت امنا‌های مساجد شکل گرفت، ملی شدن این طرح مطرح شد. در این شرایط بود که رئیس زندان‌های کشور با ابلاغیه‌ای کشوری به تمام زندان ها، به اجرای طرح نذر هشتم و برکات آن برای آزادی زندانیان در مشهد اشاره کرد و در ادامه خواستار اجرای این طرح در زندان‌های سراسر کشور شد.»

آزادی ۴۰۰ زندانی

تعداد زندانیان آزاد شده در طرح نذر هشتم را رجب پور بیش از پیش بینی‌های طرح عنوان می‌کند. او می‌گوید: طی ۱۰ مرحله اجرای طرح نذر هشتم، بیش از ۴۰۰ زندانی جرایم مالی غیرعمد، توسط نمازگزاران، خیران و متولیان مسجد‌ها آزاد شده اند. زندانیانی که بدهی‌های مالی آنان از ۵ میلیون تا ۴۰ میلیون تومان بود. رجب پور بر این نکته نیز تأکید می‌کند که این تعداد زندانی در حالی آزاد شده اند که براساس پیش بینی‌های طرح، در این مدت ۱۰ ماه، برآورد شده بود ۸۰ زندانی آزاد شوند. با این حال به برکت نام امام رضا (ع) و حرکت مردمی که از دل مساجد شکل گرفت، این تعداد زندانی آزاد شدند.

هوای آزاد شده را داریم

مدیر اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان به سابقه تلاش برای آزادی زندانیان از سوی نهاد‌ها و انجمن‌های مردمی نظیر ستاد دیه و انجمن حمایت از زندانیان اشاره می‌کند. با این حال آنچه باید در کنار آزادی زندانیان مورد توجه قرار گیرد، بازگشت به زندگی و آرامش درونی است. در این راستا طرح نذر هشتم دارای پیوست‌هایی برای توجه به خانواده زندانی و فراهم شدن شرایط کاری اوست.
او ادامه می‌دهد: باید قبول کنیم که آزادی یک زندانی پایان کار نیست. اگر زندگی و شرایط کار برای او فراهم نباشد، اگر جامعه او را نپذیرد، او دوباره از سر نداری و ناچاری و فقر ممکن است به همان راهی که او را راهی زندان کرده است، کشیده شود.

رجب پور حرف هایش دوباره به همان کم وکیف طرح نذر هشتم و پیوست‌های این طرح برمی گردد: برای حمایت از خانواده زندانیان از طرح‌های دیگری که در مساجد اجرایی می‌شود، مانند طرح «مواسات» استفاده شد. اما موضوع مهم و اصلی در آزادی زندانیان، فراهم کردن کار و حذف نگاه‌ها و برچسب‌های اطرافیان و همسایه هاست.

مدیر اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان به نقش امامان جماعت محله‌هایی که فرد آزاد شده در آن محله زندگی می‌کند نیز اشاره می‌کند و معتقد است که با ارتباط دادن این افراد با امامان جماعت محله‌ها می‌توان مسیر اشتغال و ارتباط این افراد با جامعه و محله را سریع‌تر آماده و فراهم کرد.
آن طور که رجب پور می‌گوید از ماه آینده با طرح نذر هشتم قرار است افراد آزاد شده به مسجد محل و امام جماعت محله خودشان معرفی شوند تا از طریق مسجد، شرایط اجتماعی حضورشان و حتی اشتغال به کار آنان پیگیری شود.

مسجد پناهگاه است و باید باشد

مدیر اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، مسجد را پناهگاهی برای همه عنوان می‌کند و می‌گوید: مسجد از همان زمان صدر اسلام، کانون توجه و انجام امور همه مسلمان بود. پیامبر گرامی اسلام و حضرت علی (ع) همه امور مردم را در مسجد انجام می‌دادند. در گذشته‌های نه چندان دور نیز مسجد پایگاهی برای همه ایرانی‌ها بود. آن زمان حتی اگر میان زن و شوهر اختلاف بود، به اولین جایی که مراجعه می‌کردند مسجد بود، اما اکنون و در کوچک‌ترین مسائل محله، مثل دلخوری‌هایی که ممکن است یک همسایه از دیگری داشته باشد، موضوع به کلانتری و دادسرا کشیده می‌شود. ما از مسجد فاصله گرفته ایم. بعضی از مساجد ما درهایش فقط برای امور شرعی و نماز باز می‌شود، در حالی که مسجد باید پایگاه و پناهگاهی برای همه باشد؛ همان طور که امام خمینی (ره) گفته اند که مسجد سنگر است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->